Събота, 02 март 2024

02.03.2024

Последвайте ни

Полицията предприема мерки за охрана на обществения ред в София заради футболната среща между ЦСКА- София и Лудогорец

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с предстоящия футболен двубой между отборите на ПФК ЦСКА-София и ПФК Лудогорец, която ще се състои днес от 17:45 ч. на стадион "Българска армия", съобщиха от СДВР.
От полицията ще следят преди, по време и след срещата за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Ще има изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение. 
Полицията ще следи и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.
Ангажимент по охраната на спортната среща ще има частна охранителна фирма, чиято задача ще бъде да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
От СДВР призовават зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на вратите, което ще бъде в 15:30 ч., за да бъде избегнато струпване. Също така информират, че във връзка със спортното събитие е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.
През ноември от ПФК ЦСКА съобщиха, че започват тръжни процедури за разрушителни дейности на стария стадион "Българска армия", както и избор на строител за новото съоръжение. Последното домакинство преди реконструкцията на стадиона е срещу ПФК Лудогорец днес.

c