Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Полицаи и жандармеристи провеждат специализирана операция срещу престъпността в Плевен

Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред започна тази сутрин в Плевен. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в града Мариана Цветкова. В акцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен. В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция. Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове, разположени на възлови места в региона.
Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността, собствеността, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, разпространение на наркотици, контрабандни стоки, контрол на водачите на моторни превозни средства и др.
Тази сутрин МВР започна акция и в Ботевград. Полицията извършва проверки за изборни нарушения във връзка с предстоящия парламентарен вот, съобщиха от вътрешното ведомство. Вчера акции се проведоха в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал „Факултета“.

c