Понеделник, 26 февруари 2024

26.02.2024

Последвайте ни

"Първите 20 минути на мача бяха катастрофални", каза треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков

Изказване на треньора на Академик Пловдив Йордан Янков след срещата от 10-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) между Черно море Тича и пловдивския тим, завършила 93:87 за домакините.
Йордан Янков (треньор на Академик) – „Не знам на какво да отдам слабата игра на отбора през първите две части. Във всичките мачове досега мога да кажа, че започваме по такъв начин, после намираме сили в себе си, обръщаме мачовете. Пак смело мога да потвърдя, че ние сме единственият отбор в лигата, който може да стигне до това нещо – да губи с 30 точки и след това да достигне до 4. От много години такова нещо не се е случвало в българското първенство.
Поздравявам момчетата за това, но в същото време трябва да правим анализ и по какъв начин да загряваме или тренировката преди мача да е по-различна. Настина до този момент не мога да разбера какъв е проблемът. Но въпреки всичко момчетата са млади, трябва да се изтърпят, на по 19 години има много играчи в отбора. С липсата и на Тайлър Криймър, който напусна отбора, ситуацията при нас става още по-трудна.
И другото нещо при нас, то е видимо – не можем да вкараме тройка, домакините събираха много добре в полето, дори да я подадем навънка, като не можем да вкараме – това е проблем, психологически, баскетболен. Започваме мача първите 20 минути с 2 от 8 от фаула, след това сме 10 от 10. Просто първите 20 минути бяха катастрофални, а за вторите 20 минути смело мога да твърдя, че с тях можем за бием абсолютно всеки отбор в лигата, но трябва да играем по-постоянно и по този начин.“
Томислав Минков (играч на Академик) – „В началото катастрофално първо полувреме за нас. Не бяхме готови, не комуникирахме достатъчно и се видя – не правехме тактически фаулове и Черно море Тича дръпна с 26 точки за тях, което според мен трябва да е недопустимо. Не трябва да допускаме такова нещо. Не знам защо се получи така, ще гледаме видео и се надяваме с всеки мач да сме по-добре.
Липсата на типичен център в подкошието също смятам, че оказа влияние за нас. Но това положението в момента – главите горе и продължаваме напред. За момента не показваме добра игра, колебливи сме и смятам, че мястото, на което сме в момента, е нашето, защото смятам, че трябва да започнем да работим още повече и да се подобряваме всеки ден.“

c