Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово творецът Тихомир Иванов

Първа самостоятелна изложба подрежда в родния си град Попово творецът Тихомир Иванов. Ценителите на изобразителното изкуство ще могат да видят повече от 30 творби – платна живопис, керамични картини и пана, каза за БТА Иванов.
Домакин на изложбата, която ще бъде открита на 5 април е народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1882" в града.
Тихомир Иванов е роден съм в Попово. Завършил е СОУ "Хр. Ботев", след което и ВСУ "Черноризец Храбър" във Варна - специалност "Мода". Семеен е, с две деца. 
По думите му, вече повече от 15 години живее в Несебър. Творческата си дейност развива в собствено Артстудио "Ориндж", което съвместява галерийна част и ателие. В Попово ще бъде първата му самостоятелна изложба, като не се взема предвид постоянната експозиция в студиото. 
Иванов споделя още, че през последните години основно занимава с художествена керамика - пана, мозайки, керамични картини и инсталации, а по-рядко с живопис. Притежатели на негови творби са различни галерии и институции, както и колекционери от цял свят.
Очаква се срещата с публиката в родния град да е вълнуваща. Завръщането в Попово за твореца е породено и от силната връзка със семейството му, с близките и с приятели. 

c