Петък, 02 юни 2023

02.06.2023

Последвайте ни

Остани жив! Пази живота! - Днес всички електронни знаци сигнализират шофьорите

За седма поредна година Агенция „Пътна инфраструктура“ подкрепя инициативата „EDWARD“ по повод 21 септември - Европейски ден без загинали на пътя. Всички знаци с възможност за дистанционно изменение, собственост на АПИ, са с апел към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „Остани жив! Пази живота!“.

Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността 16-22 септември, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти.

Идеята на проекта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на опасните ситуации на пътя.

снимка: mobilityweek.eu

11 са българските градове, които се включиха в тазгодишната кампания (от 16 до 22 септември). Това са Бургас, София, Видин, Варна, Велико Търново, Габрово, Павликени, Плевен, Първомай, Русе, Търговище.

https://mobilityweek.eu/fileadmin/user_upload/materials/participation_resources/2022/Video/2022%20EMW%20Video%20BG%20Low.mp4
c