Петък, 02 юни 2023

02.06.2023

Последвайте ни

Определиха 16 месеца затвор за Д.К., задигнал пари, огърлица и телефон от къща в Добрич

снимка: ArturVerkhovetskiy

Осъден на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, за кражба, извършена при условията на опасен рецидив, е извършител на домова кражба на територията на град Добрич, съобщиха от Районен съд-Добрич. Мъжът ще търпи наказанието си при първоначален строг режим.         

В процеса на делото, магистратите признават за виновен подсъдимият Д.К., за това, че на 30 септември 2020г., от къща в Добрич, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи на обща стойност 649 лева. От жилището били откраднати мобилен телефон, дамска чанта, портмоне, в което имало 100 лева, кехлибарена огърлица и други вещи. Кражбата била извършена около три часа през нощта. Мъжът проникнал в жилището през незаключена врата, докато собствениците на имота спели.  Озовал се в стая тип всекидневна, взел описаните вещи, след което излязъл от къщата отново през незаключената врата.

Производството пред първата инстанция е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановената присъда пред Окръжния съд в Добрич с искане за по-леко наказание. В съдебно заседание пред горната инстанция мъжът обаче заяви, че оттегля жалбата си. След направеното от подсъдимия изявление, Окръжният съд прекрати производството по въззивното дело, с което постановената на първа инстанция осъдителна присъда влиза в законна сила.

Съдът потвърди взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение задържане под стража до привеждане на присъдата в изпълнение.

c