Понеделник, 26 февруари 2024

26.02.2024

Последвайте ни

Общо 67 деца на загинали или пострадали полицаи и пожарникари получиха по 1500 лева от Националната благотворителна кампания на МВР

Общо 67 деца на загинали или пострадали полицаи и пожарникари получиха по 1500 лева от Националната благотворителна кампания на Министерството на вътрешните работи (МВР), съобщиха от пресцентъра на ведомството.
Ръководството на министерството посрещна на коледно тържество деца на загинали служители на реда. Сред присъстващите бяха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заместник-министър Ивелина Дундакова, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, директори на главни и административни дирекции в МВР.
„Заедно сътворихме значима традиция, която вече 20 години продължаваме с любов и грижа. Скъпи деца, носете в сърцата си вярата в доброто, а ние ще бъдем ваша опора, за да следвате уверено мечтите си. В мое лице имате приятел, който винаги ще се отзове, когато се нуждаете от съвет или подкрепа“, каза министър Калин Стоянов пред децата, чиито родители са загинали или пострадали при изпълнение на служебните задължения.
Освен финансова подкрепа, министерството подари на децата и уикенд в базата на ведомството в Боровец.
Финансовата подкрепа е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята ангажираност с есемеси, обаждания и дарения, и на служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си, информират от министерството. 
Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на есемес на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка.
БТА припомня, че 74 деца бяха подпомогнати за Коледа с по 1000 лева през 2022 година. Финансова помощ момичетата и момчетата получиха също за Великденските празници.

c