Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Нужни са още средства за лечението със стволови клетки на малкия Слави от Добрич

Малкият Слави от Добрич вече е в клиника в Словакия, където са направени първите трансплантации на чревен микробиом (ФМТ), които организмът на момченцето приел добре. Предстоят още 8 трансплантации и 2 вливки на стволови клетки. Трансплантациите са заплатени и до дни трябва да се заплатят и стволовите клетки, които са на стойност 5500 евро.

След три месеца отново трябва да се направи вливане на стволови клетки на Слави, за което събраните до момента средства от дарители, няма да са достатъчни.

Затова от семейството призовават хората с добри сърца за помощ, за да може едно борбено дете да има нормален живот.

През 2022 г. на Слави е поставена диагноза Генерализирано разстройство на развитието (детски Аутизъм). Единственият шанс момченцето да има своя пълноценен живот е вливане на стволови клетки, за което обаче нужните средства са непосилни за семейството.  Семейството вярва, че с това лечение има огромен шанс Слави отново да стане общително, любознателно и усмихнато момченце. Медиците са ги уверили, че тези процедури имат 91% успеваемост.  

„Вярвам че заедно ще се справим защото когато сме обединени сме силни. Подкрепете ни в тази битка, защото имаме нужда от това!“, призовават родителите на Слави.

Дарителска сметка на Слави:

ДАРИТЕЛСКА БАНКОВА СМЕТКА:

BG81 BPBI 7938 4062 4307 01

BIC: BPBIBGSF Титуляр: ИВАНКА СЛАВЧЕВА СОКОЛОВА. (PayPal)venci.bg33@gmail.com

(Revolut) @ventsiznss

c