Неделя, 10 декември 2023

10.12.2023

Последвайте ни

Ново 20: Поливането в градския парк в Добрич – само в работно време

От Община Добрич днес изненадаха с поредно безумие - спряха водата от сондажа на парка за поливната система, алармираха наши читатели.

„Обясниха, че в събота и неделя я спирали, но досега това не се бе случвало“, коментираха те. Припомниха, че в продължение на няколко седмици от общинското предприятие бяха спрели да поливат в големи участъци на парка и там тревата беше изсъхнала.

По настояване и съдействие на служителите специалисти от комплекс "Изида" и след публикация на Про Нюз Добрич поливането беше нормализирано, а тревата подхранена, изкосена и проведени възстановителни мероприятия от служителите на "Изида". В резултат на това тревните площи отново се покриха със свежа зеленина.

Днес обаче са решили да спрат сондажа на парка.

Граждани на Добрич алармират: Красивият ни парк започна да прилича на центъра (СНИМКИ)

Хората, с които споделихме новината, че в събота и неделя поливната система няма да работи, я посрещнаха със смях и закачки за предизборни обещания за високи технологии. Според някои зелената растителност в парка трябва да бъде приучена да вирее само в работното време на общинарите. Други пък се чудят да не би умишлено да се засушава паркът, за да не се налага коситба и изхвърляне на трева.

Дори служител на Общината направил забележка на хора в парка с препоръка да гледат собствените си градинки. На което гражданите контрират, че паркът е градина на гражданите на Добрич, а заплатите на общинските служители се плащат от същите тези граждани.

Добричлии недоумяват защо в 21 век, когато се говори за високи технологии,  товаренето и изхвърлянето на окосената трева се извършва  с вила и брезент, което повече прилича на възстановка от средата на миналия век, отколкото съвременна поддръжка на паркова среда през 2023 година.    

c