Сряда, 29 ноември 2023

29.11.2023

Последвайте ни

Нормален е трафикът на повечето гранични пунктове, работата на ферибота Никопол-Турну Мъгуреле е затруднена

Нормален е трафикът на повечето гранични пунктове, работата на ферибота Никопол-Турну Мъгуреле е затруднена, съобщава на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа днес.
Румънският фериботен кораб ,,Европа”, обслужващ линията на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол"- Турну Мъгуреле, не извършва плавания поради повреда. Работата ще бъде подновена след отстраняване на аварията. От ГД «Гранична полиция» препоръчват на пътуващите да използват други пунктове на българо-румънската граница.
На ГКПП „Видин“ и „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. На пункт "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на превозните средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, което пътуват от и за южната ни съседка, да използват за преминаване освен пунктовете "Кулата" и "Маказа", и останалите ГКПП - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода".През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 
По границата с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.   

c