Неделя, 01 септември 2024

01.09.2024

Последвайте ни

Нерегламентирано сметище тлее пети ден край панорамния път Балчик – Албена

Вече пет дни гори нерегламентирано сметище в района на вилната зона „Момчил“ край панорамния път Балчик – Албена. Началникът на пожарната в Балчик, гл. инсп. Стелиян Стойчев, съобщи за Про Нюз Добрич за ситуацията, която се развива от 17 юли насам.

На 17 юли в късния следобед е подаден сигнал за струпан боклук, който гори. Въпреки бързата реакция на пожарната служба и неутрализирането на първоначалния пожар, следващите дни непрекъснато са подавани нови сигнали за повторно активиране на огъня.

Служителите на пожарната служба в Балчик са излели тонове вода в района, но пушекът и пламъците продължават да се появяват. Екипите на РС ПБЗН Балчик продължават да реагират своевременно на всяко ново активиране на пожара, като работят усилено за окончателното му потушаване.

Екипите на пожарната служба апелират към гражданите да бъдат внимателни и да сигнализират незабавно при забелязване на дим или пламъци. Важно е всички да са наясно с опасностите, които крият нерегламентираните сметища и възможността за възникване на пожари, особено в летните месеци, когато рискът от възпламеняване е по-голям.

Ситуацията остава под наблюдение и контрол от страна на частна фирма в района и пожарната служба.

Снимката е илюстративна

c