Сряда, 29 ноември 2023

29.11.2023

Последвайте ни

Непълнолетен и негов роднина пребиха и ограбиха жена от Добрич, съдят ги

Досъдебно производство за грабеж, при който е пострадала жена от град Добрич, ръководи Районна прокуратура – Добрич.

Досъдебното производство се води за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК – грабеж. При посегателството е пострадала жена на 60 години от Добрич.

В хода на разследването е установено, че жената е станала жертва на престъплението на 9 май 2022 година. Установено е, че от владението й са отнети дамска чанта, мобилен телефон, портфейл и дамски несесер, като за целта извършителите на деянието са употребили сила. В резултат на това пострадалата е паднала, ударила се е и е получила тежки травматични увреждания.

При проведените от служителите на Първо РУ на ОДМВР – Добрич оперативно-издирвателни действия са установени и задържани двама мъже – извършители на деянието. Единият от задържаните е на 28 години, а другият – непълнолетен.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за извършено от тях престъпление, а именно грабеж в условията на съучастие, след което двамата съучастници ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, с оглед изготвяне и внасяне в Районен съд – Добрич на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

М.Д. и непълнолетният му братовчед са неосъждани.

По случая и към този момент продължават да се извършват редица процесуално-следствени действия под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза, която да установи по категоричен начин какви травматични увреждания са били причинени на пострадалата. 

източник: Пресцентър на Апелативна прокуратура - Варна

c