Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

 Атракционни съоръжения, балони и знамена в Добрич по повод 24 май

Заповед за организиране на празнични общински мероприятия в Добрич по случай 24 май – Ден на славянската писменост, българската просвета и култура, издаде кметът Йордан Йорданов. Дейностите ще са от 22 до 24 май.

По бул. „25 септември” /пешеходна зона/ще се продават балони и знамена. Търговската дейност ще се осъществява на места всяко минимум с площ 2 кв. м. Атракционни и развлекателни съоръжения ще има на бившия автопазар между стадион „Дружба” и спортна зала „Добротица”, те ще бъдат разположени по схема, утвърдена от главния архитект на Добрич.

От 16 до 19 май включително желаещите да участват подават заявление за издаване на разрешение за търговска дейност. Те се приемат на работно място „Икономическо развитие” в Центъра за услуги и информация на гражданите на Община Добрич. При издаването на разрешението се заплаща такса за извършване на търговска дейност със знамена и балони – 1 лев на квадратен метър на ден и такса за разполагане на атракционни съоръжения – 0.50 лева на квадратен метър на ден.

c