Понеделник, 02 октомври 2023

02.10.2023

Последвайте ни

Най-бързите в спринта край Балчик „взеха“ трасето за малко над 2 минути (снимки и видео)

Тримата най-бързи участници в рали спринта край Балчик изминаха 4,5 километровото трасе с множество завои за малко над две минути, съобщиха за Про Нюз Добрич организаторите.

Най-умел сред 62-ата състезатели бе Цено Кръстев с Porsche 992 GT3, който „взе“ отсечката за 2:08,974 минути. След него се нареди Станислав Владимиров с Opel Astra и време 2:09,027 минути, а трети стана Георги Цонев със Seat Ibiza и точно 2:12 минути.

Както Про Нюз Добрич писа, днес между Балчик и Тузлата се състоя първият рали спринт за ентусиасти от 15 години насам. Надпреварата премина в три манша и даде възможност на любители да премерят в безопасна среда уменията и мощността на автомобилите си с професионалисти.

Причината повече от десетилетие в България да няма подобно събитие е, че автомобилният спорт е сред най-опасните в света, ако не и най-опасният. Затова на почти никакви надпревари не се допускат ентусиасти, обясни Георги Русев, член на автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ“, който организира спринта. 

Днешното рали е голямо изключение, което се проведе с подкрепата на Автомобилна федерация на България, чиито представители извършиха технически прегледи на всички коли, осигуриха времеизмерването и провериха всички документи на участниците. Всеки от състезателите премина 20-минутен инструктаж, за да се запознае с правилата и мерките за безопасност.

 

c