Четвъртък, 21 септември 2023

21.09.2023

Последвайте ни

Над 17 000 са събрани за лечението на прикования в количка Нейко от Добрич

Около 16 000 лева и 600 евро са събрани до момента в благотворителната кампания за подпомагане лечението на 43-годишния Нейко Нейчев от Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич съпругата на обездвижения от кръста на долу мъж Гинка Иванова.

Тя сподели, че в набирането на средства са се включили много стари приятели и познати на мъжа й, хора, с които не се е чувал от 10-20 години. Освен това на апела за помощ са откликнали много непознати хора с големи суми. „Изключително сме им благодарни за това. Хората са съпричастни с нас и ни помагат да водим малко по-леко битката”, каза жената. Семейството изказва благодарност и на близките на починалата наскоро онкоболна Жулиета Василева, които предоставиха групата й в социалната мрежа за набиране на средства за Нейко.

Гинка Иванова разказа, че преди дни мъжът й е бил на преглед при лекуващия го лекар д-р Ридиан Неделко в болница „Света Анна” във Варна. Той е препоръчал първо да бъдат направени процедури в Павел Баня. Избрахме държавния санаториум, за да е възможно най-икономично, посочи съпругата на болния мъж. Предвижда се през следващия месец Нейко да посети болница в София, където да му бъде извършена високотехнологична рехабилитация на локомат. Припомняме, че за тримесечен курс там са необходими 21 000 лева.  

Утре предстои на Нейко да бъдат взети мерки за изработването на ортези. Очаква се до няколко дни семейството на получи актуална оферта за цената им, предполага се, че ще струват около 5 000 лева. Част от сумата – 1 400 лева, е одобрена и ще бъде отпусната от Дирекция „Социално подпомагане” в Добрич.

Припомняме, че Нейко, който е баща на едногодишно бебе и 9-годишен син, е със заболяване и е прикован на инвалидна количка. До това се стига, след като в началото на септември усеща изтръпване на краката и се парализира. Към момента семейството няма възможност да си позволи лечението, тъй като съпругата му получава единствено майчинството, полагащо се през втората година, в размер на 380 лв., а той разчита да започне скоро дистанционно работа, за да осигури нормалното съществуване на близките си.

На Нейко можете да помогнете чрез:

  • Дарителска сметка в Уникредит Булбанк, град Добрич
  • IBAN: BG82UNCR70001524312660
  • BIC: UNCRBGSF
  • Титуляр: Нейко Пенчев Нейчев
  • PаyРal: neyko_np@abv.bg
c