Сряда, 27 септември 2023

27.09.2023

Последвайте ни

Музиканти от световна величина идват в Двореца в Балчик за майсторски класове

От 1 до 10 септември 2019 г. в Културен център "Двореца" - Балчик, ще сепроведе шестото поредно издание на международния музикален  фестивал  "Music Campus Balchik" - майсторски класове и концерти.

Този проект се провежда под патронажа на сдружение "Култура край границата", както и с подкрепата на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца"  и цели да даде възможност на млади български творци - музиканти, за срещи и изяви.

По време на тазгодишния формат,  майсторските класове ще се водят от някои световно признати имена в областта на музиката, като Александру  Гавриловичи, Швейцария /цигулка/ - арт директор на фестивала, Ирина Гавриложици, Австривя, /оперно пеене/, Туула Халстром, Филандия /клавирен съпровод на оперно пеене/, Стефан Хаджиев, България /виолончело/, Марк Тотен, Холандия, /виола/ и Владимир Лакатос, Германия, /камерна музика/.

Входът за всяка една от концертните вечери е свободен!

Съпътстващо мероприятие и на тазгодишния формат е изложбата  "Знаци на звука" на Стела Василева, която може да бъде видяна в Каменна зала от 1 до 9 септември.

c