Четвъртък, 28 септември 2023

28.09.2023

Последвайте ни

Млади таланти от Добрич с поредни награди и признание в Национален конкурс

На 3-ти и 4-ти юни в град Пловдив се проведе ХIХ Национален конкурс за изпълнители на забавна песен. В него взеха участие изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич – възпитаници на младия вокален педагог Жана Стефанова. Те успяха за грабнат няколко награди в оспорвана конкуренция с други таланти от много градове на страната, споделиха от ръководството на Младежкия център.

Сиана Славчева бе отличена с първа награда в първа възрастова група. Ванеса Кънчева е с трета награда отново в първа възрастова група. В четвърта възрастова група Александра Иванова грабна Наградата на журито и специална награда - звукозапис от Пламен Геров в звукозаписно студио "Електроник Фемили".

Конкурсът се провежда в два етапа – Онлайн селекция и Финал на живо. В първия етап участниците представят два любителски видео клипа (заснети вкъщи или в репетиционна зала). В този предварителен етап са взели участие над 250 деца – 136 солисти и 23 вокални формации от 15 области на България. До втория присъствен етап са допуснати 125 деца от цялата страна, от които 62 солисти, разпределени в четири възрастови групи.

Изпълненията и в двата етапа бяха оценявани от компетентно жури в състав: Председател – Доц. д-р Жан Пехливанов – преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив; Пламен Геров – преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив и ПУ „Паисий Хилендарски“; Мирослава Кацарова – джаз певица, водещ и автор на предаванията“Desafinado” и“Singin’ n Swingin’” по Джаз ФМ радио, както и на рубриката “Джазпринтс” в Култура.БГ по БНТ1 , организатор на Пловдив Джаз Фест; Антония Маркова – певица; Яница Нешева – оперна певица, координатор на “Академията на Госпожа Опера” – „Детски Музикален театър“ Пловдив; Николай Серафимов – хореограф, директор на „Мюзикхолен Театър“ Пловдив. Националният конкурс за изпълнители на забавна песен в Пловдив е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – ОДК – Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата – София и Вокално студио “Синтез”.

c