Вторник, 28 ноември 2023

28.11.2023

Последвайте ни

Милен Кадикянов е избран с балотаж за втори мандат за председател на Адвокатската колегия в Добрич

Милен Кадикянов е избран за председател на Адвокатската колегия в Добрич на Общо събрание на колегията, съобщи той за Про Нюз Добрич. За добричкия юрист това е втори и според Закона за адвокатурата последен 3-годишен мандат на поста. Избрани са и нови състави на органите на колегията - Контролен съвет, Адвокатски съвет и Дисциплинарен съд.

Изборът за председател е преминал в два тура. На първия тур е имало четирима кандидати, като никой не е успял да получи повече от половината от гласовете. По закон се провежда т.н. балотаж, на който най-много гласове е събрал Милен Кадикянов. Вероятно той ще встъпи в длъжност утре, тъй като срокът за обжалване на избора изтича днес.

Кадикянов допълни, че са избрани и петима делегати за Общото събрание на адвокатите в България, което ще се проведе на 26 февруари в София и ще бъде отчетно.

185 са членовете на колегията в Добрич. За последната година са били приети двама или трима млади адвокати, като интересът към професията задържа нивото си, коментира Кадикянов. По думите му изборът тази година е бил малко необичаен, тъй като той самият не помни през последните 20 години да е имало такъв брой кандидатури за поста и балотаж.

Адвокатска колегия - Добрич обхваща районите на градовете Добрич, Каварна, Балчик, Генерал Тошево и Тервел.

c