Вторник, 30 май 2023

30.05.2023

Последвайте ни

Михаил и Кристина Белчеви събраха певци и актьори за концерт „Любими песни за любими хора“ в НДК

Михаил и Кристина Белчеви събраха певци и актьори за концерт „Любими песни за любими хора“ в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) тази вечер. Сред домакините бяха още техният син Константин Белчев, който бе и продуцент на събитието, както и „БГ радио“.
На сцената в НДК излязоха музиканти, сред които Веселин Маринов, Орлин Горанов, братя Аргирови, Илия Ангелов, група „Сигнал“, Хайгашод Агасян, Георги Денков, Георги Дюлгеров, Мария Илиева, Деси Добрева, Кристина Димитрова, група „Супер трик“ и др.
Актьорът Дарин Ангелов изпълни „Песен за Мими“, чийто текст е по стихотворението на Никола Вапцаров „На залязващата“, което е посветено на Мими Балканска. По време на концерта откъс от музикално-поетичното театрално представление „Усещане за любов“ изиграха Бойка Велкова и Ивайло Захариев.
„Любими песни за любими хора“ започна с изпълнение на „Спомен за утре“ от Михаил и Кристина Белчеви.
„Нека не забравяме, че всичко, което правим – всяка наша дума, всеки наш жест, всяка наша постъпка, е част от спомена на хората около нас, на най-близките ни хора. И ви моля, нека не забравяме да казваме по-често „обичам те“ на хората, които обичаме, които ни обичат, на хората, които ни подават ръка в труден момент. Нека обичаме и всички хора, които не познаваме, защото раздавайки любов правим света наистина по-красив, по-добър и по-привлекателно място за живот“, каза Кристина Белчева на събитието. 
Водещ на концерта беше Атанас Стоянов, а режисьор - Николай Априлов. 

c