Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Международен фоклорен фестивал събира в Казанлък състави от различни държави

Стотици казанлъчани се събраха на централния площад “Севтополис” за втората вечер на Международния фолклорен фестивал, който е едно от традиционните събития в програмата на Празника на розата. В него състави от побратимени на Казанлък градове представиха характерни за регионите си танци. 
“Организирането на фестивала е възобновено от кмета Галина Стоянова преди десет години”, каза за БТА директорът на Общинска библиотека “Искра” Теодора Георгиева. Тя допълни, че организатор на проявата е Община Казанлък, а събитието се осъществява със съдействието на библиотеката. 
Фолклорният фестивал продължава три дни, като утре е последната вечер от него. Днес на сцената на площада се качиха състави от Република Северна Македония, Гърция, Южна Корея и Япония, както и местният фоклорен ансамбъл “Палавници” към Народно читалище “Жар”. 
Утре програмата на Международния фолклорен фестивал в Града на розите продължава с изпълнения на състави от Република Северна Македония, Китай, Южна Корея и на казанлъшкия фолклорен ансамбъл “Арсенал”. 

c