Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Майк Пенс даде старт на кампанията си за президентската номинация на Републиканската партия на САЩ

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс официално започна кампанията си за спечелване на номинация на Републиканската партия за президент с видеообръщение, в което обеща, че "предстоят най-добрите дни за най-великата нация в света", предаде Асошиейтед прес. 
"Различните времена изискват различно лидерство", подчерта Пенс, който в продължение на четири години беше вицепрезидент на Доналд Тръмп.
Видеото беше излъчено по "Фокс нюз" и в "Туитър" часове преди Пенс да даде старт на кампанията си с публична изява в град Де Мойн, щата Айова.  
"Би било лесно да остана настрана, но аз не съм възпитан по този начин. Ето защо днес заставам пред Бога и пред семейството си и заявявам, че се кандидатирам за президент на САЩ“, заяви Пенс.
Той и екипът му смятат, че Айова е ключов щат, понеже там ще се произведат първите избори за номинацията на Републиканската партия. В щата живеят много евангелисти, които Пенс разглежда като част от естествената си електорална база. 
Кампанията на Пенс ще бъде тест за желанието на републиканците да изберат социално-консервативен, умерен в поведението си и дълбоко религиозен кандидат, който осъди популистката вълна в Републиканската партия от времето на Тръмп. Резултатите също така ще покажат дали Пенс все още има политическо бъдеще, предвид събитията от 6 януари 2021 г. и с оглед на факта, че много голяма част от гласоподавателите на Републиканската партия все още вярват, че Джо Байдън е спечелил президентските избори с измама, а Пенс е разполагал с правомощията да отхвърли резултатите от вота. 
Пенс един от най-известните кандидати на Републиканската партия, които влязоха в надпреварата. Досега кандидатурите си обявиха Доналд Тръмп, губернаторът на Флорида Рон Десантис, бившият посланик на ООН Ники Хейли, сенаторът на Южна Каролина Тим Скот, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи и бившият губернатор на Арканзас Ейса Хътчинсън.
 

c