Вторник, 28 март 2023

28.03.2023

Последвайте ни

Координатор на ООН с визита в Добрич, проучва условията за изграждане на център за бежанци в региона

Днес – 28.06.2022 г., областният управител Галин Господинов проведе опознавателна работна среща с г-н Такеши Морияма – старши координатор за извънредни ситуации във Върховния комисариат за бежанци на ООН. По време на разговора, двамата са коментирали актуалната ситуация към момента с бежанци от Украйна на територията на област Добрич и страната.

Представителят на ООН е изразил задоволство от организацията по приемане и настаняване на бежанци от Украйна в област Добрич. От своя страна областният управител е демонстрирал възможностите, които в момента се предлагат на украинските граждани в изпълнение на държавната политика.

"И г-н Морияма, и областният управител бяха единодушни в мнението си, че в настоящия момент потокът е секнал, но не се знае дали няма да има нова бежанска вълна", коментираха от Областна администрация. Представителят на Върховния комисариат за бежанците на ООН е прояви интерес за възможности на територията на областта, Организацията да изгради център за временен краткосрочен прием на по-голям брой хора, в случай на възникване на бежанска вълна.

Областният управител и г-н Морияма ще продължат да си партнират и сътрудничат за осигуряване на необходими дейности по посрещане на бежанска вълна, информираха от пресофиса на Областния управител.

c