Сряда, 27 септември 2023

27.09.2023

Последвайте ни

Коледни подаръци радват децата и младежите от социални центрове в Добрич

От няколко дни с червените ботушки потропва Дядо Коледа на вратите на Центровете  за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Добрич.

Този път обаче прекрасните подаръци за децата и младежите не са изработени в неговата работилница, а са закупени и дарени от благородни хора, организирани от Сдружение „Операция: Плющено Мече“, пожелали магията на празника да достигне до всички човешки същества.

Децата и младежите бяха изненадани и от група чаровни жени от Народно читалище „Йордан Йовков 1941” в добричкото село Котленци, сред които кметският наместник Цветанка Георгиева. Техните подаръци бяха три големи пана от ръчно изработени кукли, подбрани чрез проведен от читалището национален конкурс „Куклата на баба“. Същият е по идея на Инициативен комитет с председател Тодорка Атанасова.

Енциклопедии за животни и растения с красиви илюстрации за любознателните бяха част от подаръците за децата и младежите през годината от Фондация „Надежда 2001-98“ в София с председател Снежанка Иванова.

Корнет Министрис с представител  Бети Корнет -ТВ продуцент в САЩ,  Атланта, Джорджия за поредна година пожела да насити празника им с емоцията, която носят  коледните и новогодишни подаръци.

Дарител, пожелал да остане анонимен, също се включи в благородната кауза.

Всеки ден се обаждат дарители с желанието да подпомогнат децата и младежите с увреждания.

„Благодарим ви добри хора! Нека добрината ви се връща стократно! Нека радостта, която създавате за непознати, радва още повече вашите семейства!”, споделят от Комплекса за социални услуги в Добрич.

c