Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Казанлъшкото СУ „Екзарх Антим I“ беше отличено от Националното звено за координация по дейност eTwinning за четири свои проекта

Казанлъшкото Средно училище (СУ) „Екзарх Антим I“ получи знак за качество от Националното звено за координация по дейност eTwinning за четири свои проекта, съобщават от учебното заведение на официалната си фейсбук страница. 
Сред тях са международните проекти Shaping Young Europeans' Future through Drama, за който знак за качество е присъден на координатора и педагогически съветник Наташа Джуркова, Bullying: A Look Inside, където носители на отличието са Наташа Джуркова и ученическият екип от 9 „а“ клас и PASSPORTal, за който знак за качество е присъден отново на педагогическия съветник, на Елена Василева и на 6 „а“ клас. 
Отличен е и националният проект „Земята има нужда от нас“, който СУ „Екзарх Антим I“ осъществява съвместно с пловдивското Средно училище „Св. Патриарх Евтимий“. За него със знак за качество са отличени преподавателите Никола Атанасов, Александра Шомова и Ганка Мушикова, както и учениците от 5 „б“ клас, посочват от учебното заведение. 
Дейността eTwinning стартира през 2005 година в резултат на препоръка от Европейската комисия да бъде създаден инструмент, който да насърчи комуникацията по електронен път между училищата в Европа, както и да помогне учителите да развият своите езикови умения и умения по информационни и комуникационни технологии. От началото на 2014 година eTwinning става част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+” (2014 – 2020). В новата Програма „Еразъм+“ (2021-2027), дейност eTwinning е тясно обвързана със същността на Програмата и нейната значимост става все по-голяма.
Както БТА информира, през април т.г. казанлъшкото СУ „Екзарх Антим I“ беше домакин в проекта „Глобални цели – готови за действие“ по програма „Еразъм +“, в който взеха узастие ученици от България, Белгия, Унгария и Италия на възраст от 16 до 18 години. 

c