Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

Каква козметика е необходима за новородено

Къпането е много важен момент при отглеждането на бебето. За да са ритуалите в банята максимално приятни за малкия човек, е необходимо да се използва качествена козметика, която има пречистен състав. Последващата грижа е също от важно значение, като тя включва мазане на тялото с лосион или олио, използване на крем против подсичане и други козметични артикули.

Кои са козметичните продукти, подходящи за новородено

Поддържането на висока хигиена е задължително за пеленачето. За целта е нужно да се използва бебешка козметика с високо качество, по възможност био продукти. Родителите имат вариант да заложат на цели комплекти или да се доверят на няколко различни марки. Сред нещата от първа необходимост са:

  • шампоанът – когато е предназначен за бебета, той може да се използва и за цялото тяло. Подобни 2 в 1 продукти са едни от най-търсените в категорията “бебешка козметика”. Важно е шампоанът да е с хипоалергенна формула и да не причинява раздразнения;
  • бебешкият сапун – също много често използвано хигиенно средство, като някои родители го предпочитат дори повече от душ геловете, при които измиването на пяната изисква повече време. Сапуните за бебета нямат добавени аромати и имат успокояващи свойства;
  • пудрата и кремът против подсичане – неизменна част от грижата за деликатната бебешка кожа. Зоната около дупето е изложена на висок риск от зачервявания и обриви, защото памперсите водят до запарване и раздразнения. Употребата на крем против подсичане и пудра намалява риска от дерматологични проблеми в този участък;
  • олиото и/или лосионът за хидратиране на кожата – през лятото е добре да се използва бебешка козметика с по-лека текстура, докато през зимата може да се заложи на олио със силно хидратиращи свойства.
Козметика за бебето

При избора на козметични продукти обърнете внимание на състава, марката и основното им предназначение. Не се доверявайте на съмнителни брандове, защото това би могло да се отрази върху здравето на вашето бебе. Винаги избирайте утвърдени на пазара производители на козметика за деца, за които сте напълни сигурни, че предлагат висок клас стоки. Не забравяйте да проверите и срока на годност.

Как да използваме правилно бебешката козметика

Употребата на бебешка козметика трябва да бъде умерена. Не бива да се прекалява с използването на почистващи и хидратиращи продукти, защото това може да доведе до обратен ефект – да се появят обриви и зачервявания. Никога не забравяйте, че кожата на бебето е изключително нежна и чувствителна, което прави внимателното проучване на състава на измивните средства задължително, споделят от онлайн магазин Baby.bg.

c