Вторник, 27 февруари 2024

27.02.2024

Последвайте ни

Израелски сили са убили палестински боец при сблъсък на Западния бряг, съобщи палестинската групировка "Ислямски джихад"

Израелски сили са застреляли палестински боец при сблъсъци, последвали военна операция на окупирания Западен бряг, предаде Ройтерс, като се позова на въоръжената групировка "Ислямски джихад".
Израелските въоръжени сили съобщиха, че заподозрени открили огън и хвърлили експлозиви по техни сили близо до град Дженин и че войниците отвърнали на огъня и "отчели попадение".
Палестинското здравно министерство потвърди смъртта на 17-годишен палестинец в района. "Ислямски джихад" заяви, че той е бил член на групировката и твърди, че е бил на 18 години.
В палестинския град Хеброн израелските сили за сигурност арестуваха двама палестинци, за които се твърди, че са открили огън от автомобил, в резултат на което вчера загина една израелка. Продължава издирването на друг стрелец, който миналата събота уби двама израелци в селището Хувара.
Въоръжените сили казаха, че през изминалата нощ са арестували общо 32 палестинци. Насилието на Западния бряг се увеличи през последните 15 месеца на фона на чести израелски набези, палестински улични атаки и ответни нападения от страна на еврейски заселници, посочва Ройтерс.
Перспективите за възобновяване на мирните преговори с посредничеството на САЩ, които целяха създаването на палестинска държава на Западния бряг, в ивицата Газа и в Източен Йерусалим, остават неясни близо десет години след прекъсването им.

c