Събота, 02 март 2024

02.03.2024

Последвайте ни

Израел е обстрелвал днес Южен Ливан, съобщиха ливански медии

Ливански медии информират, че при израелски обстрел днес снаряд е поразил предградие на град в Южен Ливан, предаде Ройтерс.
Агенцията отбеляза, че това се случва часове след като временното примирие между Израел и радикалното палестинско движение "Хамас" бе удължено с два дни. Говорител на израелската армия заяви, че тя "за момента не е известена за подобен инцидент".
Националната новинарска агенция на Ливан (ННА) и ливанската телевизия "Ал Джадид" съобщават, че израелският снаряд е нанесъл щети в краен квартал на град Айта ал Шааб днес сутринта. И двете медии посочват като източници на информацията свои кореспонденти.
След седмици на взаимен обстрел между Израел и ливанската шиитска групировка "Хизбула" огънят бе временно прекратен в петък, когато палестинската ислямистска групировка "Хамас", съюзник на "Хизбула", и израелските военни сили сключиха временно примирие в хода на своя конфликт, избухнал с изненадващата атака на "Хамас" на 7 октомври. Говорител на мироопазващите сили на ООН в Ливан (УНИФИЛ) заяви, че те проучват информациите.

c