Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Фондът за лечение на деца в Добрич може да започне пълноправно да функционира

Фондът за лечение на деца, който бе създаден с решение на Общинския съвет в Добрич по предложение на „Възраждане“, се превръща в национална кауза. Чрез структурите на партията по общини той ще се превърне в реалност повсеместно. Това съобщи пред журналисти председателят на групата съветници от „Възраждане“ Георги Джендов. Каза, че те вече работят с общински съветници и представители от други общини. „Това е една хубава кауза, която придобива все по-големи мащаби“, каза Джендов.

Призова добричлии, представителите на бизнеса в Добрич да попълнят този фонд със средства, така че неговият ресурс за бъде по-мащабен, за да се помогне на повече деца в нужда.

От друга страна призова семействата, които имат такива проблеми да се поинтересуват, да набавят необходимите документи, да ги попълват и входират в Община град Добрич. Фондът съществува и вече може да започне пълноправно да функционира. Остава само Община град Добрич да попълни със своите трима членове Управителния съвет, каза Георги Джендов. Има уверението, че това ще се случи в най-скоро време.

„Фондът може да започне да работи, има отделен ресурс. Надявам се с помощта на бизнеса и гражданите да набъбне и да се случи нещо добро за децата на Добрич“, каза още общинският съветник.

c