Събота, 25 март 2023

25.03.2023

Последвайте ни

Екип на гимназия от Добрич с участие в международния проект Save Our Seas

Състоя се първата Транс-национална среща по проект Save Our Seas, по програма Еразъм+, Ключова дейност 2, в която участие взе и екип на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” - Добрич. От 5 до 9 ноември 2019г. в град Хамбург, Германия, представители на учебното заведение имаха възможност да се включат и да координират първите дейности, съвместно с партньорите по проекта, съобщиха от ръководството на образователното заведение.

От българска страна, участие в срещата взеха - Снежина Вутова – координатор на проекта и Милена Николова – ръководител на направление ИКТ. Заедно с останалите участниците от Германия, Италия, Литва и Португалия, те имаха възможност да разгледат  училището, сградите и удобствата, които използват немските ученици и учители.

Главен координатор на проекта е гимназия „Лизе Майтнер“ в Нордерстед, одобрен за финансиране по Програма Еразъм+ КА229. "Гостоприемните домакини организираха разнообразна програма, в която се включиха голяма група от техните учители и ученици. Запознаха ни с дейностите по различни био проекти на училището и по-специално със съвместните си инициативи с Организацията на обединените нации за образование, наука и култура, ЮНЕСКО. Всички партньори също представиха екипите, които ще работят по проекта, училищата, града и морския си регион. Бяха разгледани въпроси свързани с изпълнението, мониторинга и работата по проекта. На организирана обиколка по река Елба се запознахме с проблемите в града, свързани с развитието на пристанището и едновременно с това и опазването на реката. Обсъдиха се графика на срещите и се поставиха ясни и конкретни задачи на всеки един от партньорите", разказаха след завръщането си, участниците в проекта.

Официални срещи са били организирани с директора на училището-домакин, както и с Елке Кристина Рьодер – кмет на Нордерстед.

"ФСГ „Васил Левски” започва активна подготовка за следващата Краткотрайна среща за обучение на ученици и учители, която ще се проведе на остров Сардиния, Италия от 1 до 7 март 2020г. Предстои да бъдат избрани учениците, които ще работят през следващите две години по проекта и ще участват в дейностите му", коментираха от ръководството на добричката гимназия.

c