Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

Деца от Каварна ще усвояват умения в „Плувно лято”

За поредна година Община Каварна организира курсове по начално разучаване на плувни умения – „Плувно лято“. В него могат да вземат участие ученици от първи до четвърти клас от крайморския град.

„Плувно лято“ тази година ще се проведе през юли, в четири смени по една седмица.

  • Първа смяна – от 4 до 8 юли
  • Втора смяна – от 11 до 15 юли
  • Трета смяна – от 18 до 22 юли
  • Четвърта смяна – от 25 до 29 юли

Занятията ще се провеждат на централния плаж в Каварна през делничните дни. Осигурени са ръководители на групите, които да организират и да придружават децата от качването им в автобуса до връщането им на родителите. Ще има и медицински лица, които да следят за здравословното състояние на малчуганите и при нужда да оказват първа медицинска помощ.

Превозването на децата ще се осъществява с автобус на фирма „Руми  Русчев“, който ще тръгва сутрин в 9.30 часа от спирката срещу градския парк. Ще има още една спирка пред бившия Общински детски комплекс. След приключване на заниманията децата ще се връщат по същия маршрут и след 11.40  родителите им ще могат да ги посрещат пак на същите спирки.

Цената, която за превоза е 5 лв. и ще бъде заплащана в първия ден на смяната.

Желаещите да запишат децата си за „Плувно лято“ могат да го направят на телефон 0570/ 8 55 67 – отдел „Образование, социални дейности и спорт“, или на място в сградата на Община Каварна.

c