Неделя, 03 декември 2023

03.12.2023

Последвайте ни

Читалище „Йордан Йовков-1870“ в Добрич отново организира летен детски център

За поредна година Народно Читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ отваря врати Летният детски център, който от 2019 година носи името „Млад възрожденец“. Той  ще функционира от 1 юни до 14 септември включително за деца на възраст между 6 и 12 години.

Идеята за името и дейността на Центъра е залегнала в Националната патриотична програма на „Общобългарски комитет Васил Левски“. В нея, младите възрожденци се запознават с живота и дейността на Апостола и цялата плеяда национални герои .Желанието на екипа ни е , културния институт да предложи една по-различна визия, ориентирана към ключови моменти и личности от българската история. Децата, посещаващи Центъра, поетапно ще бъдат запознавани с важни за Българското възраждане имена, а също така ще имат възможност да посетят техни паметници на територията на общ. Добрич.

Традиционно в рамките на Летния детски център Читалището организира посещение на децата в сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Художествената галерия, среща с представител на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич, тематични образователни беседи и др.

Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефони 058/603-531 и 0893/784-130, както и на място в сградата на Читалището.

c