Събота, 03 юни 2023

03.06.2023

Последвайте ни

Бивш преби и опита да запали красавица от Добрич

Сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. е подала днес Ажда С. В него тя разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари т. т. когато му казва, че не желае  повече да са заедно и връзката им приключва. От тогава той започна системно я преследва, заплашва и тормози.

Днес около 6.45 ч. между два блока по ул. „Дунав”, зад павилион „Българска скара“, мъжът причаква Ажда зад ъгъла. Започна да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Съгражданката ни успява да се измъкне от ръцете му и да избяга. Всичко се случва пред очите на двама таксиметрови шофьори, спрели точно пред блока на ул. „Дунав“ № 22. Ажда подава сигнал на спешен телефон 112.

Тя разказва, че на 5 февруари Денис в съобщение по месинджър директно й заявява, че брат й ще умре.

„Всички тези действия възбуждат в мен основателен страх за живота, здравето и имуществото ми! Страхувам се да ходя на работа, да се прибирам и да излизам от нас!”, пише в сигнала Ажда. Тя моли да бъдат  предприети действия срещу Денис Й. да не извърши заканите си и да отнеме нейния живот и този на брат й.

Към сигнала младата жена прилага два листа с кореспонденция през месинджър с бившия й приятел и найлонов плик с дрехи, залети с нафта.

За Про Нюз Добрич районният прокурор Петко Тухчиев съобщи, че е образувано досъдебно производство и случаят се разследва.

c