Вторник, 28 ноември 2023

28.11.2023

Последвайте ни

Безплатни консултации за ходилата на деца тази неделя в Добрич

В първата неделя след първия учебен ден, 18.09.22г., утвърденият специалист по терапевтичен педикюр Гергана Пенева за поредна година провежда безплатни консултации за деца в своя кабинет на ул. „Дойран“ 7, гр. Добрич.
Със започването на учебната година родителите освен за образователните пособия, трябва да се погрижат също толкова старателно и за краката на своето дете.
Закупуването не само на красиви и модерни обувки, а на такива, даващи възможност за бъдеща правилна стойка е от изключително значение. Ходилата са нашият фундамент - ако той се деформира, се деформира и цялата кинетична верига, която представлява тялото.
„Формирането на ходилата и стойката започва в детска възраст. Факторите, които влияят на този процес са много, но един от най – силните сред тях е изборът на обувки. Ако той е неправилен, почти сигурно започват изменения в стъпването, сводовете, пръстите, краката, а оттам и в цялостното движение на тялото на детето. Целта на консултациите ми е да превентираме подобни
изменения и да направя един подарък свързан със здравето на децата в Добрич“ – сподели Пенева
Тези консултации са страхотна възможност за всички родители от Добрич и областта да разберат, какво е състоянието на краката на тяхното дете и какви мерки да предприемат, за да осигурят здравословното им развитие.

c