Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Изгубени пари са върнати на жител на Добрич с помощта на група във фейсбук

Моника Николова отива в съседния магазин до този, в който работи като продавачка. Влизайки в книжарницата, тя намира на пода 60 лева. Заедно със своята колежка проверяват охранителните камери. След като виждат клиента, правят снимка и я публикуват във фейсбук групата "Майките на Добрич" в опит да го идентифицират.

В рамките на пет минути им се обаждат две жени. И двете твърдят, че познават мъжа, но Моника се доверява на тази, която има повече информация за него. След кратко време той се връща в книжарницата, за да им благодари и да си върне изгубената сума. Докато е в книжарницата, телефонът му продължава да звъни с обаждания от приятели и познати, които са видели снимката в интернет, разказва Моника Николова.

"На записите от камерите се вижда, че мъжът влиза в книжарницата, за да си купи пътна карта, но докато плаща за покупката си, изпуска 60 лева. След това взема покупката си и напуска магазина. Малко след него в книжарницата влизам аз и намирам парите на земята", споделя тя.

Оказава се, че мъжът не разбрал, че е изпуснал парите. Бил изпълнен с благодарност, когато Моника и Гергана му ги върнали.

Не задържах парите за себе си, защото едно “Благодаря!” е много повече от всичко материално. След случката се чувствам прекрасно”, споделя Моника Николаева пред Про Нюз Добрич. Тя обяснява, че, дори да беше намерила 10 000 лева, отново щеше да ги върне на собственика им.

Не бих взела тази сума, понеже исках да направя добро. Всеки има нужда от тези пари – както аз имах нужда от тях, така вероятно и собственикът им”, допълва Гергана Панчева, продавач-консултант в книжарницата, в която са изгубени парите.

Разказът за честността на Моника и Гергана бързо се разпространява в групата във фейсбук и двете жени получават много добри думи и благопожелания за своята почтеност.

c