Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Със сълзи на очи родителите на малкия Слави от Добрич търсят спасение за детето

Само вливане на стволови клетки може да върне шестодишният Слави от Добрич отново такъв, какъвто е бил преди поставянето на ваксина, когато е на три годинки

Със сълзи на очи родителите му моля за помощ, за да се събере непосилната за семейството сума от над 80 000 евро, за да се осъществи интервенцията в клиника в Мексико. Те се надяват, че това е възможно с помощта на добри хора, за да се върне онова будно и усмихнато, любознателно момченце, каквото Слави е бил преди фаталната ваксина.

Днес той е  с диагноза Аутизъм (Генерализирано разстройство на развитието).

„През 2016 година имах щастието да изпитам най-благословеното чувство, чувството да зная,че сред нас има мъничко човече за което да се грижим, да го обсиваме с любов и ласки, а именно да станем родители. На тригодишна възраст от будно и любознателно дете, проходило, изговарящо думи, той спря и се затвори в себе си. След поставяне на последната ваксина нашия Слави, не се обръща на име, спря да говори, спря зрителния контакт, каквото и да му говорим, той не реагира. Храни се само с помощ, и то само с определени неща. Трудно е да се обслужва сам, има проблеми със съня и е хиперактивен“, разказа за Про Нюз Добрич баща му Венци Колев. Той е член на мото клуб Кан Аспарух 681. Заедно с другите членове на клуба те всяка Коледа радват децата от Добрич, помагат на абитуриенти, които нямат възможност да си позволят скъпи возила за бала, както и за много други благотворителни каузи. Днес Венци и семейството му имат нужда от помощ.

От три години те се борят със състоянието на Слави и се опитват да го подобрят с помощта на различни специалисти – лекари, логопеди, психолози, с различни лечения със скъпи лекарства. Всичко това обаче е довело до минимални подобрения на състоянието му, напълно недостатъчно за нормалното му развитие.

През 2022 г. на Слави е поставена диагноза Генерализирано разстройство на развитието (детски Аутизъм). Единственият шанс момченцето да има своя пълноценен живот е вливане на стволови клетки в клиника в Мексико Dream Body Clinic, терапии в барокамера и хелиране. За да започнем лечение с терапии и нужните вливки от стволови клетки са им необходими около 80 000 евро.

Трябва да се направят около 4 или 5 вливания през 6 месеца, а между вливките трябва да се провеждат ежемесечни терапии в барокамера и хелиране в Италия при доктор Антонуччи, обяснява бащата. Освен това момченцето трябва да приема скъпоструващи  медикаменти и добавки.

Семейството вярва, че, ако се съберат средствата и могат да си позволят лечението, има огромен шанс Слави отново да стане общително, любознателно и усмихнато момченце. Медиците са ги уверили, че тези процедури имат 91% успеваемост. За максимално подобрение на състоянието на Слави, това лечение трябва да започне възможно най-скоро, тъй като той вече е голям за обичайните терапии при аутизъм.

„Напредъкът ще е бавен, но ако не го направим, освен че няма да се подобрява състоянието му, то ще се влошава“, споделят родителите.

„За съжаление, такива молби се виждат все по-често, но дойде ред и ние да споделим и потърсим помощ от добри и съпричастни хора, защото сумата е непосилна за нашето семейство и това ни е единствения шанс. Животът ни се превърна в борба, а като оръжие имаме само надежда. Надежда, че детето ни може да каже „мамо“, да го разбираме какви са нуждите му, боли ли го, гладен ли е. Той да разбира нас като му говорим, като му кажем „Обичаме те!“ Да има приятели, да играе, да бъде ученик и да открива света около него, а не да го гледа през прозореца на някоя болница“, споделят родителите на Слави.

"Той е смисълът на живота ни, а вие нашата надежда. Подкрепете ни в тази битка,защото имаме нужда от това!", споделят Ваня и Венци. Те благодарят на всички, които им помогнат.

А това може да се направи чрез дарителската сметка на Слави

ИВАНКА СЛАВЧЕВА СОКОЛОВА /майка/

BG81 BPBI 7938 4062 4307 01

BIC: BPBIBGSF

c