Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Между 17 и 19-годишни са украинските спортисти, вандалствали в база в Кранево

Има образувана проверка в полицията по случая с четиримата украински младежи, които бяха заловени, докато вандалстват в държавна база в село Кранево, съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

На вандалската дейност са се натъкнали служители на областната администрация по време на рутинна проверка на бившата почивна база на Държавно автомобилно предприятие, съобщи на брифинг в сряда областният управител Здравко Здравков.

Базата не се използва по предназначение, но е предадена и се стопанисва от областна администрация Добрич.

Младежите, за които има информация, че са колоездачи на продължителен лагер в Кранево, са рисували със спрей по стените и прозорците, счупили са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите, врати. Две момчета са били на покрива на сградата, като е имало реална опасност за живота им

Материалите са докладвани на дежурен прокурор.

Двама от младежите са непълнолетни, а другите двама са пълнолетни. Те са на възраст между  17 и 19 години. Всички са наказателно отговорни. След като приключи проверката от полицията ще се преценява дали да се образува наказателно производство и дали, освен за повреждане и унищожаване на имущество, няма да бъдат подведени под отговорност и за хулиганство.

c