Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Албена участва в годишната среща на веригата Maritim

Два от 5-звездните хотели на ваканционно селище „Албена" – Maritim Paradise Blue и Maritim Amelia, участваха в годишната среща на едноименната немска верига, част от чието семейство са. Maritim Ideenmarkt традиционно събира на едно място хотелиери, техни партньори и райзебюра, с цел обмяна на опит, обсъждане на нови идеи и анализ на отчитаните тенденции в съответните туристически направления.

В 21-то издание на проявата се включиха представители на общо 25 места за настаняване от Германия, България, Малта, Мавриций и Албания. Срещата, домакинствана от Maritim Hotel Magdeburg, предизвика огромен интерес и бе посетена от близо 300 търговски агента, специализирани в продажбата на летни, SPA & Wellness и конферентни пакети. Сред основните акценти в представянето на Албена бе добрата целогодишна свързаност на Летище Варна с няколко от най-големите немски градове, широката гама от предлагани допълнителни услуги, наличието на лечебна минерална вода и използването й в различни балнеологични програми, собственото производството на екологично чиста и здравословна храна, спортната инфраструктура и мерките в областта на устойчивото развитие и зелените политики.

В унисон с корпоративното кредо на веригата Maritim, фокус беше поставен и върху възможностите за конферентен туризъм, допринасящ за разгръщането на активния туристически сезон.

„Уверено можем да твърдим, че нашите два хотела, а и като цяло Албена, стоят изключително стабилно и с авторитет пред партньорите и клиентите в Германия. Доказателство за това е обратната връзка, която получихме по време на всички срещи, проведени в рамките на събитието", споделя Елена Доровская, генерален мениджър на Maritim Hotel Paradise Blue.

c