Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

32-годишната Иванина от Тервел изгуби битката с рака, остави 7-годишно дете

32-годишната Иванина Ганчева от Тервел няма да може да изпрати в първи клас детето си наесен. Днес младата жена почина след тежка тригодишна битка с онкологично заболяване

„Скъпи приятели, с огромна болка ви съобщавам, че днес моята прекрасна сестричка, моята най-добра приятелка Ивка, загуби битката с рака! Ивка се бори докрай и никога не се предаде, но явно понякога, това не е достатъчно! Обичам те Ивке! Винаги ще те нося в сърцето си!“ – това написа днес в социалната мрежа сестрата на  32-годишната Иванина Ганчева от Тервел. В продължение на три години младата жена се бореше с онкологично заболяване. Преди два дни сестра й организира дарителска кампания, за да се съберат средства за лечението й в клиника в Истанбул.

Само за ден добри хора събраха около 60 000 лева. Вчера Ивка бе откарана с линейка до турската болница, но пътуването е било изключително дълго и тежко, което още повече влошило състоянието й.

Млада майка от Тервел спешно се нуждае от средства, за да спечели битката с рака

Според лекарите Иванина е уморена и изтощена физически. След като я прегледали, заявили на близките, че не могат да я поставят на химиотерапия в това състояние. Докторът заяви, че не могат да направят нищо за нея тук. Състоянието й не го позволява“, написаха от семейството на младата жена. Поставили са я на кислородно дишане. Предвид състоянието на Иванина близките прекратиха събирането на средства.

Днес тя е починала. Поклонението ще се извърши утре, 28 януари, от 11 :00 часа в Обредната зала в гробищен парк Тервел.

c