Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

За ден събраха 60 000 лева за лечението на жена от Тервел, но състоянието й се влоши

Само за ден кампанията за набиране на средства за лечението на 32-годишната Иванина Ганчева от Тервел успя да набере около 60 000 лева. За съжаление прогнозите за младата жена не са добри и лекарите в клиниката в Турция, където тя пристигна днес, я връщат.  

„Кампанията приключи. Благодарим на всички!“, споделиха нейните близки, организирали дарителската кампания. За по-малко от 24 часа тя успя да обедини не само цял Тервел, но и региона, за да се съберат средства за лечението на младата жена в турска клиника.

Днес тя е транспортирана до Болница Аджибадем в Истанбул с линейка, но пътуването е било изключително дълго и тежко, което още повече влошило състоянието й.

Млада майка от Тервел спешно се нуждае от средства, за да спечели битката с рака

Според лекаря Иванина е уморена и изтощена физически. След като я прегледал, той заявил на близките, че не може да я постави на химиотерапия в това състояние.

Сложили са я на кислородно дишане.

„Тежко ми е да напиша тези думи, но Ивка не е добре. Докторът заяви, че не могат да направят нищо за нея тук. Състоянието й не го позволява“, написаха от семейството на младата жена. Те благодариха на всички, отзовали се на апела и дарили средства, за щедростта и отзивчивостта.

Предвид състоянието на Иванина близките прекратиха събирането на средства.

Всички се молят майката на 7-годишно момченце да намери сили и да продължи борбата с коварната болест.

c