Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Млада майка от Тервел спешно се нуждае от средства, за да спечели битката с рака

ОБНОВЕНО! КАМПАНИЯТА Е СПРЯНА ПОРАДИ ВЛОШЕНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ИВАНИНА

32-годишната Иванина Ганчева от Тервел не може да си позволи скъпоструващото лечение в турска клиника, което може да спаси живота й. Младата жена има нужда от средства, за да може да се пребори с рака и да изпрати седемгодишния си син в първи клас наесен, да го наблюдава как расте. Тази сутрин Иванина отпътува за Турция, за да може да бъде стабилизирано състоянието й. Близките й организират спешна кампания за набиране на средства, които ще позволят да се спаси животът й.

През януари 2020 година Иванина се сблъсква с тежката диагноза инвазивен дуктален карцином на гърдата. През следващите години са проведени няколко линии на тежко лечение, които първоначално имат ефект, но впоследствие здравословното й състояние започва да се усложнява. Ракът метастазира в белия дроб, в костите, в черния дроб. Но младата жена е решена да се бори, за да може да живее и да отгледа детето си.

Според близките й лечение има, но, за съжаление, не в България, тъй като тук лекарството чака реимбурсация, а към момента се предлага само поддържаща терапия.

От болница Аджибадем в Истанбул предлагат лечение със скъпоструващо лекарство, което е точно за нейния вид рак. На всеки 21 дни тя се нуждае от това лекарство, което струва около 10 000 евро еднократно. По предварителна информация хоспитализацията в болницата на ден е от 700 до 1500 евро. Тази сума е непосилна за семейството й.

Днес Иванина пътува за Турция за стабилизиране на състоянието й.

„Моля ви помогнете на Ивка да живее и да посрещне рождения ден на своето дете“, апелират близки и приятели на младата жена.

c