Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Агрофирми ще представят новости на Борсата за семена в Добрич от 2 февруари

Традиционната Борса за семена и посадъчен материал ще се проведе за 29-а поредна година в Добрич. Селскостопанският форум, организиран от Добрички панаир АД, започва на 2 февруари в Спортен комплекс „Простор“ и ще продължи четири дни. С това изложение се открива календарът на селскостопанските прояви в страната.

И тази година Борсата ще предложи семена за пролетни култури, семена за зеленчукови култури, посадъчен материал, торове, торопочвени смески, биологични средства за растителна защита, специализирана литература.

В дните на изложението земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2023.

За първи път на Борсата ще се представи фирма „Агролес Продукт ООД“ от Варна, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели, съобщиха за Про Нюз Добрич от Добрички панаир.

Първо ще бъде представянето на добричкото изложение на компанията „Пайплайф“ - един от водещите световни производители на пластмасови тръбни системи за водоснабдяване, канализация, газоснабдяване и напояване, отговарящи на всички европейски норми и стандарти.

За първи път в Добрич идва фирмата „Континвест“ ООД, която предлага пълна гама от торове и други продукти, които осигуряват цялостно хранене на растенията.

c