Водещи новини - дясно Образование Общество

Проект предвижда основен ремонт на ОУ „Ст. Караджа“ в Добрич с пари от Плана за възстановявне

Община Добрич ще кандидатства за средства за основно обновяване на ОУ „Стефан Караджа“ по образователната процедура на Националния плана за възстановяване и устойчивост. Общинският съвет трябва да даде съгласието си за проекта на предстоящата сесия на 31 януари.

През учебната 2021-2022 г. в училището се обучаваха 204 деца. То попада в четвърта група на класирането на неспециализираните училища, съгласно заложените критерии в Методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България. Броят на учениците и групата, в която е класирано, дава възможност за кандидатстване за финансиране по Компонент 2 на процедурата.

Максималният допустим размер на исканите средства за изпълнение на инвестиция по Компонент 2 е 2 500 000 лв.

Сградата на учебното заведение е построена 1930 г. и разширявана през 1968 г., като през периода на експлоатацията са правени единствено частични козметични ремонти, предимно по интериора.

Проектното предложение задължително ще включва основен ремонт за придобиване на цялостен обновен облик на образователната институция отвън и отвътре. Ще бъде подобрен достъпът на лица с увреждания до и в сградата. Задължително ще бъдат изпълнени всички енергоспестяващи мерки, както и всички задължителни мерки от техническия паспорт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.