Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Над 4 години затвор искат за С.М. - педофилът, който отвлече дете в центъра на Добрич и блудства с него

Районна прокуратура - Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишния С.М., който ще бъде съден за блудство с малолетно лице и противозаконното му лишаване от свобода.

От държавното обвинение информират, че С.М. ще отговаря за извършените от него две престъпления - по чл.149, ал. 1 и по чл. 142а, ал. 3, т. 1 от НК.

Ако бъде признат за виновен, за първото престъпление обвиняемият може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години, а за второто – „лишаване от свобода“ от три до десет години.

На 3 август 2022 година пострадалото дете било обявено за издирване, тъй като изчезнало от централната част на Добрич. Момиченцето се намирало там заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна.

Момиченцата често просели и именно така обвиняемият успял да отведе със себе си едно от тях. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил. Върнал се няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал. След като била установена неговата съпричастност към случилото се мъжът бил задържан.

Предстои делото срещу С.М. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия районен съд.

източник: пресцентър на АП-Варна

c