Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

В Добрич ще бъде представена книгата на Иван Атанасов "Смъртта е само запетая"

Представянето на книгата „Смъртта е само запетая“ от Иван Атанасов, издадена по повод 75 години от рождението на поета, ще бъде на 26 януари от 17.30 ч. в Галерия „Георги Петров“.

Книгата e издадена от Сдружение на писателите – Добрич и съдържа около 200 лирични и сатирични стихотворения, както и кратки отзиви за поетичния свят на Иван Атанасов от Елка Няголова, Радка Николова, Атанас Стоев, Любомир Кънчев, Марин Кадиев и Мариана Иванова. Автор на предговора е литературният критик и преподавател Драгомил Георгиев, а съставители са Сашо Серафимов и Валентина Добринчева. Тя се издава с финансовата подкрепа на Община град Добрич.

Събитието е организирано от Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Галерия „Георги Петров“.

„В поетичния свят на Иван Атанасов човек намира много пътища, по които да тръгне душата му, защото той самият живееше там – на границата между двата свята. Там е неговата сълза от нежност, с която галеше наранената душа. Там, на границата между двата свята, където е познанието, тайната на всемира, сме всички ние, но често се заблуждаваме, че скъпите дрехи, коли, жилища, могат да скрият крехките ни човешки души, да ни направят вечни и недостижими.

В неговата поезия светът винаги е драматичен, но цялостен. Той носи и доброто и лошото, и красивото и грозното“, споделя за поета Иван Атанасов от Сашо Серафимов – поет, председател на Сдружение на писателите – Добрич.

c