Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Деня на благодарността учителката от Балчик Маги Христова с признание и доброта: Борбата до финала предстои (ВИДЕО)

Музикалният педагог Магдалена Христова, чиято съдба през последните месеци успя да обедини много хора от морския град и общината, развълнува с признание в Деня на благодарността. Тя се обърна с признание и доброта към своите съграждани, колеги, бивши ученици

Обичаният музикален педагог Магдалена Христова бе диагностицирана с левкемиия. В продължение на месеци тя води тежка битка с болестта и получи подкрепата на близки, приятели, познати и непознати. Тя е учителка в детска градина 2 „Знаме на мира“ и дългогодишен всеотдаен ръководител на хор “Добруджанки” към Народно читалище “Васил Левски 1957″в Белия град, любяща съпруга и майка.    

Маги, както я познава Балчик, избра Деня на думата „Благодаря!“, за да отправи своята гореща благодарност към всички, които в тези тежки месеци й протегнаха ръка. Но и да сподели най-чаканата новина: „Аз съм здрава, но ми трябва още малко, за да се възстановя напълно. Нужна е още малко борба до финала“, сподели тя. Маги се чувства здрава, но тепърва предстоят изследванията, които трябва да го потвърдят.

Диригентката пусна видео в ютюб със своя урок по светлина и несломимост в световния ден на думата "Благодаря"!

Над 120 души се стекоха да дарят кръв за обичана учителка от Балчик

„От все сърце искам да благодаря на много хора. Да сте живи и здрави преди всичко, защото, повярвайте ми, с очите си видях какво е да ти се изплъзне животът. Тези думи ги мислих седем месеца. Всеки има разбиране за диагнозата рак. Диагнозата рак лично мен ме научи на силна воля, на вяра в доброто. Че то винаги побеждава и трябва да сме силни. Трябва да сме силни, за да продължим заради всичко и заради всички“, споделя Маги във видеото.

Своята благодарност  тя започва с думи към прекрасното си семейство. „Заради това, че тези тежки седем месеца в една болница ми костваха много. Искам да им благодаря, че те първи повярваха в мен. Диагнозата рак ни учи да сме много по-силни, много по-единни, много по-вярващи. Винаги съм считала, че, когато правиш добро, то след години с времето се връща", споделя тя.

Благотворителен коледен концерт и базар в Гурково препълни залата в читалището

За Маги тази Коледа е била една от най-незабравимите за мен. "Защото видях толкова много любов, толкова много съпричастност, толкова много всеотдайност в толкова много хора. И си направих извода, че когато си добър с всички, доброто след години се възнаграждава", добавя тя.

В навечерието на Деня на благодарността тя благодари и на всички свои съграждани, които с цялото си сърце дадоха частичка от себе си и дариха кръв, а за оцеляването й, за да е на крака и да се усмихва, е било нужно голямо количество.

Над 1000 лв. събраха от хвърлянето на кръста в Балчик, дариха ги на болна жена

ИИскам да благодаря на г-жа Иванка Бързакова и на моите колежки, че така бързо организираха една кръводарителска кампания за мен, на моите съграждани, че дадоха частичка от себе си, на първите ми кръводарители – футболистите от ФК „Черноморец“ Балчик, на младите момчета от Swееt plus Балчик, на СКЛА „Черно море“, на Валентин Андреев и целия отбор, на моите прекрасни колежки, които дадоха много от себе си. На читалищното настоятелство при НЧ „Васил Левски“, на всички мои прекрасни колеги от читалището в град Балчик, на Галина Гавраилова, на Даниела Димитрова, на НЧ „Паисий Хилендарски“, както и на НЧ „Свобода“ в с. Гурково. Да благодаря на колегите и всички, които се включиха в благотворителния базар всеотдайно и безрезервно", споделя Магдалена. Тя благодари на директора на Историческия музей Радостина Енчева и на целия му екип, както и на Никола Колев, който извади кръста от красивото ни море за дарителската кампания към мен, в която се включиха всички, които скачаха.

"Развълнувана съм, защото спомените и вярата в доброто, ме карат да продължа напред заради всичко и всички“, споделя Маги, която едва сдържа сълзите си. Тя благодари на всички дарители, които я подпомогнаха финансово, за да продължа в тази нелека борба.

„Всъщност, аз съм щастлива. Аз съм най-щастливия човек, защото много хора бяха с мен от сърце. Благодаря! Благодаря! Благодаря!“, завършва видеото на Маги.

c