Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Депутатът Албена Симеонова: Нямам нищо общо с издирвания от Интерпол британец

Край Плевен задържаха издирван с червена бюлетина от Интерпол. Акцията е проведена в с. Любеново, около 14:00 часа, обяви БТА, като се позова на говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

По информация на държавното обвинение Давид Бодилл е на 28 години и е издирван от властите в Манчестър за съпричастност към терористичен акт. В червената бюлетина е било записано, че той е изключително опасен, въоръжен и агресивен.

В информацията към червената бюлетина е прикрепена информация, че в дома на младежа във Великобритания са намерени взривни вещества, а също и чертежи за изработка на такива.

Мъжът остава в ареста за 72 часа, прокуратурата ще иска постоянния му арест от съда в Плевен. След това започва и производството по екстрадиция.

В медии информацията за задържането на британеца беше свързана с името на народния представител от Демократична България, избрана от Добрич, Албена Симеонова, чиято ферма за биоземеделие е в същото село.

Пред Про Нюз Добрич тя отрече да има каквато и да е връзка с него.

„Нямам нищо общо с момчето. То живее в нашето село, в къщата на дядо си Филип, която е в другия край на селото“, заяви Симеонова.

Обясни, че веднъж кметицата на селото я помолила да му помогне да си плати сметките за къщата, тъй като в Любеново никой друг не говори английски. „Това е нещо, което всеки би направил“, добави народният представител.

Британецът е бил задържан в кметството на селото, каза още тя.

c