Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Валери Божинов става играещ треньор в „Добруджа“, в Добрич пристига и синът му Валери-младши

Очаква се Валери Божинов да се присъедини към треньорския щаб на ФК „Добруджа“. „Пристигането му в Добрич е сигурно на 90%. Остава да проведем още един окончателен разговор, за да изчистим всички детайли“, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на клуба Йордан Йорданов. Божинов в момента е в чужбина и се очаква в началото на следващата седмица да бъде в Добрич.  

„Привличаме Божинов най-вече като помощник-треньор. Искаме той да се занимава с момчетата и ако е добре физически, ще излезе и на терена. Това обаче ще го преценим, тъй като той не е играл официален мач от няколко месеца“, посочи Йорданов. Последно Божинов разтрогна със „Септември“ София и към момента няма отбор.

Бившата звезда на националния отбор, играл в отбори, като „Манчестър Сити“, „Фиорентина“, „Ювентус“ и „Спортинг“, не идва сам в Добрич. С него ще пристигне и синът му Валери Божинов – младши. 15-годишният футболист дебютира миналата година с „Янтра“, а сега е водил подготовка с „Левски“. „Ще тренира и ще трупа опит. Треньорът ще прецени дали да му даде шанс с основния тим, но най-вероятно ще играе за нашия дублиращ отбор“, каза Йорданов.

Припомняме, че треньорът на „Добруджа“ Сашо Ангелов, който е на поста от месец октомври, е втори баща на Валери Божинов. Ако бившият национал се разбере окончателно с ръководството на „Добруджа“, той ще е помощник на Ангелов, заедно със Стефан Славов и Николай Радомиров.

Подготовката на добричкия тим започва утре от 14.00 часа, като преди тренировката ще бъде отслужен водосвет. С отбора започва френски футболист, а другата седмица се очакват още двама чужденци – от Португалия и Камерун. Треньорското ръководство ще прецени кой от тях да остане.

Още 5-6 нови попълнения се очакват в „Добруджа“. В Добрич се връща Радослав Петров, юноша от нашата школа, за последно играл в „Лудогорец“.

„Добруджа“ в момента заема предпоследното 17-о място във Втора лига. Йорданов добави, че класирането е последица от лошо стечение на обстоятелствата, при положение че отборът е показал много добра игра. Целта в крайна сметка е „Добруджа“ да завърши сезона около осмото място.

c