Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Десетки глобени в новата платена зона в Добрич, а системата СМС даваше проблеми

От днес, 3 януари 2023 г., в платена зона вече влизат и два паркинга в централната част на Добрич. Единият е до Централния кооперативен пазар, другия - по ул. „Страцин“.

Още сутринта в социалните мрежи се появи информация, че явно мнозина не са разбрали за нововъведената платена зона и колите им са заскобени.

На място установихме, че екип на ОП „Паркинги и пазари“ е постоянно на паркинга на ул. "Страцин", като служителите следят за спазване на новата организация. Стана ясно, че от сутринта има засечени десетки нарушения.

Един от шофьорите направи опит пред наш репортер да плати за "Синя зона", но системата показа, че има грешка във въвеждането на номера. Служителите на ОП „Паркинги и пазари“ не успяха да посочат причината за това, но насочиха шофьора към най-близкия обект, където се извършва плащане на каса.

От ОП „Паркинги и пазари“ обясниха, че не им е известно да има проблем със системата, като поясняват, че номера на автомобила трябва да е изписан коректно, така, както се вижда на регистрационната табела или в талона, без значение, дали буквите са на кирилица или латиница.

На място шофьорите негодуват, че информационната табела е поставена в средата на паркинга, а не в началото, но нямат против да си платят, стига да са информиране, че са в платена зона.

Решението за разширяване на обхвата на зоната за платено паркиране е взето на сесията през ноември на Общинския съвет.

c