Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Близо 3 500 лв. събра благотворителният турнир в помощ на баща от Каварна

3 485,51 лв. събра благотворителният турнир в помощ на баща от Каварна, който се бори с тежко заболяване.

Участие взеха всичките първоначално регистрирани 9 отбора, а шампиони станаха отбор “Калацерка”, второто място е за отбор “Подлеза”. Всички събрани средства отиват за лечението на Денко и неговото дете Симеон със Синдром на Даун.

Баща на дете със Синдром на Даун от Каварна е с тежко заболяване, има нужда от помощ

“Горди сме да се похвалим и с рекордна посещаемост на това събитие, почти пълна зала, спортсменска игра, интригуващи мачове и обрати. Благодарим на всички, които ни съдействаха и на треньорите, които се заеха със задача да съдийстват”, споделиха организаторите.

Денко Стойчев е от Каварна. Родител на 3-годишния Симеон, който е със Синдром на Даун. Мъжът е с тежка диагноза и има нужда от помощ, за да се пребори с коварното заболяване и да може да продължи да се грижи за момченцето си. На мъжа са нужни животоспасяващи интервенции в чужбина, за които трябват над 26 000 евро.

9 отбора се записаха на благотворителния футболен турнир в Каварна

Срещите се проведоха в Спортна зала „Олимпиада“ в гр. Каварна, а Община Каварна подкрепи турнира. Поради засиления интерес организаторите промениха разпределението на мачовете и удължиха турнира, като изместиха финалните мачове за след Коледа.

c