Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Дядо Коледа отново посети жилищен блок в Добрич и зарадва над 20 деца (+видео)

Дядо Коледа посети жилищен блок в Добрич, този път в в бл. 55 на бул. Русия. Там за трета поредна година добрият старец слиза, за да зарадва децата от целия квартал и да раздаде мечтаните подаръци.

Малчуганите го посрещнаха с лакомства, както повелява традицията, а той изслуша техните песни и стихотворения, раздавайки подаръците. Възрастните в блока също участваха, като помагаха на белобрадия старец, за тях също имаше и почерпка.

За трета година Явор Георгиев, който живее в блока, облича червения костюм и радва малки и големи. Предходните години Явор ползвал костюм на Дядо Коледа, предоставен му от приятели. В знак на благодарност неговите съседи му купиха специален за него. През последните две години Явор се отзовава и на покана на свои приятели от Рилските блокове, където също раздава подаръци на децата.

Пред Про Нюз Добрич той споделя, че често получава покани, но много от тях се налага да откаже, защото това, което прави за децата, го прави през свободното си време. Миналата година, в навечерието на Рождество Христово, той посети  отделението по педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение, като споделя, че е било “наистина вълшебно да виждаш усмивките и грейналите очи на децата“.

https://youtu.be/octjrcglKaU
c